9.8 Zorgkaartnederland

Aanbod

Zowel PCC als Bergman Clinics staan voor kwaliteit. In samenwerking met ons zeer ervaren GG-team van: gezondheidspsychologen, diëtisten en maag-darm-leverartsen, begeleiden wij u in het veranderen van uw leefstijl.


Het Gezond Gewicht programma van PCC bestaat uit vier tot acht gesprekken die, op verwijzing van uw huisarts, vanuit het basispakket van de zorgverzekering worden vergoed.

Het programma is gericht op het veranderen van uw levensstijl. Waarin de (GZ-)psychologen samen met u kijken naar uw gedrags- en denkpatronen, zodat er verandering ontstaat die blijvend is. Iedereen is anders en of u nu te weinig structuur heeft, te weinig of te veel eet, of dat u onvoldoende kennis heeft over gezonde voeding, het zorgprogramma wordt persoonlijk op u toegespitst. Heeft u verschillende diëten geprobeerd en is het resultaat nooit blijvend? Dan zou het Gezond Gewicht programma van PCC iets voor u kunnen zijn.

 

Gezond Gewicht programma met maagballon:
In het eerste gesprek bij Bergman Clinics wordt u gevraagd om mee te doen aan een screening bij PCC. Naar aanleiding van de resultaten van deze screening en de indruk vanuit arts, verpleegkundige en diëtiste neemt Bergman Clinics contact met u op. In sommige gevallen wordt aangeraden eerst een zorgprogramma te volgen bij PCC. U kunt er uiteraard ook zelf voor kiezen een zorgprogramma te volgen. Dit zorgprogramma is gericht op de gedragsverandering naar een gezond gewicht.


Gezond Gewicht programma zonder maagballon:
Het is ook mogelijk om u aan te melden voor het gezond gewicht programma zonder maagballon. Hiervoor wordt u uitgenodigd voor een eerste intakegesprek bij PCC waarin er samen met u een passend zorgprogramma wordt afgesproken. Ook dit zorgprogramma is gericht op de gedragsverandering naar een gezond gewicht. U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch contact met ons opnemen. 


Zorgprogramma PCC:

Een zorgprogramma van PCC bestaat uit drie tot tien gesprekken die, op verwijzing van uw huisarts, vanuit het basispakket van de zorgverzekering worden vergoed. Na het intakegesprek beslist de behandelaar wat voor een zorgprogramma er gestart zal worden. Dit programma kan bestaan uit een combinatie van online en face-to-face consulten. Er wordt voor de behandeling gebruik gemaakt van bewezen effectieve methodieken.

De psychologen van PCC zijn lid van het NIP, LVVP en geregistreerd bij het BIG. Tevens is PCC drager van het Keurmerk Basis GGZ. Wanneer u er voor kiest om onze psychologen in te schakelen bij het leren hanteren van een gezonde leefstijl, kunt u bouwen op de jarenlange ervaring en wetenschappelijk scholing van onze psychologen. Vanuit onze praktische en oplossingsgerichte aanpak stemmen wij samen met u een behandeldoel vast.

Bel mij voor een afspraak

Laat je gegevens achter en laat ons jou bellen voor een afspraak.

Liever direct contact? Bel of mail ons dan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.