9,0 Zorgkaartnederland

Lolita Riggs

Psycholoog

Naam: Lolita Riggs (1989)

Studie: Master klinische psychologie Universiteit van Amsterdam, klinische psychologie University of Maine, Theaterwetenschap, Universiteit van Amsterdam.

Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 

Hoe lang ben je al werkzaam bij PCC en wat heb je hiervoor nog meer gedaan?

Sinds juli 2023 werk ik bij PCC. Ik heb in Amerika psychologie gestudeerd aan de University of Maine waar ik tijdens mijn studententijd  actief was in het organiseren van workshops omtrent mentaal welzijn met de nadruk op seksuele gezondheid. Tijdens mijn stage aan het Amsterdam Universiteit Medisch Centrum heb ik onderzoek gedaan naar testosteron en seksueel welzijn bij vrouwen die lymfklierkanker hebben gehad. Ook heb ik theaterwetenschap gestudeerd in Amsterdam waar ik veel heb geleerd over het tot uiting brengen van emoties en gevoelens.

 

Wat kan een client van jou verwachten?

Ik vind het belangrijk dat jij als client je gehoord en begrepen voelt. Samen gaan we kijken naar waar de kern van je hulpvraag ligt zodat we inzicht kunnen krijgen in welke behandeling het beste bij je past. Hierin staat begeleiding centraal maar zal je zelf ook aan het werk worden gezet om de regie (opnieuw) in handen te krijgen. Met positieve energie en daadkracht wordt er gestreefd naar het opnieuw leren omgaan met klachten en obstakels waar je tegenaan loopt.

 

Wat is jouw doel als hulpverlener?

Mijn doel is het goed inschatten van waar de krachten liggen van de client om deze vervolgens in te zetten bij het versterken van de belemmeringen die worden ervaren. Het is mijn doel om inzicht te bieden in het eigen kunnen om zelf krachtig en zelfstandig in het leven te staan.

 

Werk je met een bepaalde methode?

Ik werk vooralsnog met verschillende methodes die op basis van de individuele client worden ingezet. Als uitgangspunt hanteer ik de richtlijnen van de KOP-methode omdat deze techniek duidelijker en helder de obstakels in kaart brengen. Daarnaast vind ik zowel ACT, emotieregulatie en zelfregulatie mooie technieken die kunnen worden ingezet bij verschillende probleemgebieden.

 

 

Terug naar het overzicht