9,0 Zorgkaartnederland

Monica Wachelder

Psycholoog

Naam: Monica Wachelder (1993)
Studie: Klinische kind- en jeugd Psychologie (Universiteit Utrecht)
Werkdagen: Dinsdag, woensdag en donderdag

Hoe lang ben je al werkzaam bij PCC en wat heb je hiervoor nog meer gedaan?:
Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij PCC. In de afgelopen jaren heb ik naast mijn werk bij PCC onderzoek gedaan naar slaapproblemen en daar een eigen methodiek over geschreven. Voordat ik bij PCC begon heb ik begeleiding geboden aan gezinnen die moeite hadden met het behouden van een gezonde leefstijl en een prettige opvoeding. Daarnaast ben ik, voordat ik begon binnen de psychologie, werkzaam geweest in het onderwijs.

Wat kan een cliënt van jou verwachten?:
Jij als cliënt kan veel vragen van mij verwachten. Ik zet je graag aan het denken, zodat we samen tot het inzicht komen wat de oplossing van een probleem is. Doordat het grootste gedeelte van de verandering plaatsvindt buiten de gesprekken, werk ik veel met huiswerkopdrachten. Ik werk graag op een gelijk niveau, waarbij ik jou als een soort coach help bewegen naar gedrag waar je een beter gevoel van krijgt.

Wat is jouw doel als hulpverlener?:
Mijn doel is om samen gedrag te ontwikkelen waardoor jij je beter gaat voelen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk dat we gedrag ontwikkelen dat bij je past en wat je de rest van je leven zo wilt blijven houden. Bij de één past het beter om elke dag volgens een strakke structuur te leven en bij de ander past het beter om te leren voelen wanneer je iets nodig hebt. Iedereen bewandelt zo zijn eigen weg om in Rome te komen.

Werk je met een bepaalde methode?:
Ik werk met verschillende methodieken tijdens de behandeling. Als overkoepelende methodes gebruik ik de zelfregulatiemethode of het KOP-model. Deze methodieken geven vorm aan de behandeling (denk aan doelen opstellen, inzicht verkrijgen in de situatie, etc.). Binnen deze methoden maak ik gebruik van oefeningen die onder andere komen uit de acceptatie en commitment therapie (ACT), cognitieve gedrag therapie (CGT) en Mindfulness. Hiernaast helpen echter hele “simpele en gewone” oplossingen ook heel goed en vind ik die minstens net zo belangrijk om te gebruiken. Leidend bij het gebruik van een bepaalde methodiek is voornamelijk welke het beste bij jou en je hulpvraag aansluiten.

Waar ligt jouw specialisme?:
Mijn specialisme ligt voor het grootste gedeelte in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van slaap, eten of beweging. Maar ook aan het verbeteren van sturing geven aan je gedachten en luisteren naar je emoties. Daarnaast heb ik veel gewerkt met de opvoeding van kinderen en jeugdigen.

Terug naar het overzicht