9,0 Zorgkaartnederland

Aanbod voor kind en jeugd

PCC biedt zorgprogramma's speciaal gericht op kinderen en jeugdigen. De specifieke hulpvraag staat hierbij centraal. Wij bieden begeleiding aan jeugdigen vanaf 12 tot 18 jaar.

Meest voorkomende klachten:
- Angst- en paniekklachten
- Faalangst
- Somberheidsklachten
- Voeding gerelateerde klachten
- Rouwverwerking
- Verwerken van een echtscheiding
- Omgaan met pesten
- Lichamelijke klachten
- Gedragsproblemen


In sommige gevallen is diagnostisch onderzoek naar mogelijke oorzaken van klachten wenselijk. In de meeste gevallen zullen wij hiervoor doorverwijzen naar een andere instelling. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden voor psychodiagnostiek bij PCC:
- Sociaal emotioneel


Wanneer is PCC niet de juiste praktijk voor jou?:
- Vermoeden van ADHD met onderzoek
- Vermoeden van autisme met onderzoek
- Vermoeden van complexe persoonlijkheidsporblemen met onderzoek
- Intelligentie onderzoek


Meer weten over ons zorgaanbod en de behandelvormen die wij inzetten tijdens jouw behandeling? Klik dat op deze link.


Informatie over het zorgproces
Ben je benieuwd hoe een zorgprogramma bij PCC eruit ziet en wat je kan verwachten? Lees dan hieronder alle informatie over het zorgproces bij PCC.

 

De aanmelding:
De aanmelding bij PCC kan telefonisch, via de website of door de huisarts via ZorgDomein. Het contactcenter zal allereerst vragen om een geldige verwijsbrief, zodat wij een op basis van jouw hulpvraag een passende behandelaar kunnen vinden. Vervolgens worden alle persoonsgegevens overgenomen in het systeem en zullen er vier afspraken worden ingepland. De eerste afspraak is een intakegesprek (60 min.) en daarna volgen er drie vervolgafspraken (45 min.). Deze afspraken worden alvast ingepland zodat wij na het intakegesprek direct kunnen starten met jouw behandeling. Als bij het intakegesprek blijkt dat er geen zorgprogramma wordt gestart, dan is het uiteraard mogelijk om deze vervolgafspraken te annuleren. 

Zodra de afspraken zijn ingepland ontvang je via de mail een bevestiging van jouw afspraken met alle aanvullende informatie en de behandelvoorwaarden. Tevens vragen wij om een vragenlijst (SDQ) in te vullen, dit is een voormeting en helpt om jouw klachten in kaart te brengen. In sommige gevallen vragen wij ook om jouw ouders/verzorgers deze vragenlijst te laten invullen. Hierdoor ontstaat er een zo compleet mogelijk beeld van jouw hulpvraag. 

Wij streven ernaar om jouw behandeling zo snel mogelijk te starten zodra jij je hebt aangemeld. Toch hebben wij soms te maken met wachttijden. Tijdens deze wachttijd ontvang je tips/handvatten om alvast te werken aan je mentale gezondheid. 


Het intakegesprek:
Tijdens het intakegesprek zal de (GZ-)psycholoog jouw huidige klachten en het ontstaan hiervan bespreken. Ook kijkt de behandelaar naar jouw hulpvraag en wordt er samen gekeken naar de beste invulling van het zorgprogramma. Je bent altijd vrij om jouw ouders/verzorgers of iemand anders uit je netwerk mee te nemen naar het intakegesprek. Samen kunnen jullie kijken hoe jouw netwerk kan ondersteunen in dit proces. Het zorgprogramma wordt vastgelegd in uw dossier. Aan het eind van het intakegesprek worden alle vervolgafspraken in overleg met jou ingepland, wij streven hierin naar wekelijkse afspraken. Ook wordt er een toestemmingsformulier ingevuld door jou en/of je ouders/verzorgers. 

 

Het verloop van het zorgprogramma:
Bij start van jouw zorgprogramma worden de behandelmogelijkheden besproken en beslis je samen met de behandelaar (en je ouders) de invulling hiervan. Deze invulling wordt vastgelegd in een behandelplan en toegevoegd aan jouw dossier. Ook geeft de behandelaar een toelichting op wat er van jou verwacht wordt. Tijdens het zorgprogramma ontvang je praktische adviezen en is er ruimte om je verhaal te doen of vragen te stellen. We kijken tijdens de behandeling naar wat jij belangrijk vindt en wilt bereiken.

De invulling van jouw behandeling wordt ondersteund door bewezen effectieve methodieken. Naast de gesprekken kunnen huiswerkopdracht worden meegegeven, zodat je elk moment kunt werken aan jouw hulpvraag. De behandelaar kijkt samen met jou gedurende het programma regelmatig hoe het gaat, zo zorgen jullie samen dat de behandeling niet langer is dan nodig.

Gedurende het zorgprogramma zal de behandelaar jouw huisarts informeren over het verloop, mits hier toestemming voor is verleend. De huisarts wordt op de hoogte gesteld middels een intake- en eindrapportage, daarnaast is waar nodig telefonisch overleg mogelijk.

 

De evaluatie:
Aan het eind van het zorpgrogramma wordt er weer een vragenlijst (SDQ) afgenomen, de uitkomsten hiervan worden tijdens het evaluatiegesprek met jouw (en je ouders) besproken. Hiermee kan in kaart worden gebracht of jouw klachten zijn afgenomen. Daarnaast vragen wij in het kader van cliëntervaring ook een korte vragenlijst(CQI) in te vullen. De uitkomsten hiervan gebruiken wij als ontwikkeling voor de praktijk. Na het evaluatiegesprek zal jouw behandelaar het dossier sluiten.


Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Ons contactcenter staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Bel mij voor een afspraak

Laat je gegevens achter en laat ons jou bellen voor een afspraak.

Liever direct contact? Bel of mail ons dan!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.