eHealth
Digitale zorg / eHealth
Bij PCC is het ook mogelijk om jouw behandeling deels of volledig online te laten plaatsvinden. Wij werken hiervoor met een beveiligd platform waarin je kunt videobellen met jouw behandelaar. Daarnaast kan eHealth worden gebruikt; technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid. Hierdoor kan een client naast de consulten met de behandelaar ook zelfstandig werken aan herstel. Deze vorm van behandelen noemen we blended care. Bij PCC maken wij op verschillende manieren gebruik van eHealth via diverse websites en apps.
Voor de online afspraken maken wij gebruik van Webcamconsult. Dit is een veilig en gebruikersvriendelijk platvorm voor online videoconsulten. Via dit platvorm kan je eenvoudig beeldbellen met jouw psycholoog, zonder dat je hier een programma voor hoeft te downloaden. In overleg met de behandelaar kan eHealth een goede aanvulling zijn op jouw zorgprogramma, het kan de flexibiliteit en toegankelijkheid van de behandeling vergroten. Tijdens het intakegesprek zal de psycholoog op basis van jouw behoefte en klachten deze optie met je bespreken.
Door de blended care en de mogelijkheid om afspraken met de behandelaar via webcamconsult te doen is het bij PCC mogelijk om een volledig online zorgprogramma te volgen Dit kan voor jou een optie zijn als het bijvoorbeeld lastig is om naar onze locatie te reizen. Mocht je hier behoefte aan hebben dan kan je dit tijdens het plannen van jouw afspraken aangeven.
Tijdens jouw online behandeling ontvang je praktische adviezen en is er ruimte om je verhaal te doen of vragen te stellen. We kijken tijdens de online behandeling naar wat jij belangrijk vindt en wilt bereiken. De invulling van jouw behandeling wordt ondersteund door bewezen effectieve methodieken en online hulpapps. Naast de gesprekken zul je huiswerkopdrachten ontvangen, zodat je elk moment kunt werken aan jouw herstel.
Bij PCC maken wij gebruik van verschillende online vragenlijsten om zo jouw klachten in kaart te brengen en het verloop van jouw zorgprogramma te volgen. Deze vragenlijsten worden afgenomen met het programma Qualiview. Dit is wederom een gebruikersvriendelijk en veilig programma wat voldoet aan alle eisen van de Europese wetgeving rondom privacy en dataveiligheid.
Aangezien de zorgsector voor een aanzienlijke uitdaging staat waarbij het hoge verzuimpercentage wijst op een dringende behoefte aan meer aandacht voor de gezondheid en het welzijn van zorgmedewerkers, zijn wij momenteel bezig met de ontwikkeling van onze eigen app voor de relatie tussen Arbeid & Gezondheid.
Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Ons contactcenter staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Hieronder volgt een aantal linkjes naar websites en apps die wij o.a. gebruiken bij een behandeling. Daar waar nodig, wordt samen met de cliënt gekeken wat passend is bij de persoon, en wat de hulpvraag en de doelstelling van de behandeling is.
https://www.zilverenkruis.nl/gezonder-leven/actify/
Jouw online vitaliteitscoach voor een gezonde leefstijl.
https://insighttimer.com/nl
App voor gratis Meditaties, betere Slaap en bewuster Omgaan met Angst en Stress.
https://www.vgz.nl/gezond-leven/mentale-gezondheid/mindfulness/mindfulness-coach
Of je nu beter wilt slapen, zwanger bent of beter met angst of stress om wil gaan. De mindfulness-oefeningen in de VGZ Mindfulness Coach app kunnen je helpen. Want met mindfulness-training leer je om te gaan met wat er in jou en om je heen gebeurt. De app is er voor iedereen: het maakt niet uit of je geen, weinig of veel ervaring hebt met mindfulness.
https://www.voedingscentrum.nl/
Gezond, duurzaam en veilig eten.
https://sochicken.nl/app
So Chicken, broeden op een leuker leven.
Ommetje - Dé Nr. 1 Wandel-app: Maak van wandelen een gewoonte - Hersenstichting
Voldoende bewegen is heel belangrijk voor gezonde hersenen. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders niet genoeg. Daarom heeft de Hersenstichting de Ommetje-app ontwikkeld. Deze app helpt jou van wandelen een gewoonte te maken.
https://daymate.app/nl/
Daymate geeft rust in je dag, week en leven.
https://daybook.app/
Deze app is Engelstalig
Your thoughts, protected. Your growth, guided. Your story, preserved.
https://app.abi-helpt.nl/
Abi is een web-app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. Je kan hier tips en informatie vinden om de depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand zich gehoord en gezien voelt.
https://www.psychosenet.be/hoofdzaken-app/
Deze app helpt je psychische weerbaarheid te vergroten.
https://seksualiteit.nl/
Informatie, tips en oefeningen om je te helpen bij vragen rond seksualiteit.
https://panicshield.org/
PanicShield is een Engelstalige app die speciaal is ontwikkeld voor mensen die last hebben van paniekaanvallen. De app biedt vier verschillende modules: 1. een informatieve gids (psycho-educatie), 2. ademhalingsoefeningen, 3. interoceptieve exposure en 4. externe exposure.
https://behandelhulp.nl/
Behandelhulp is opgericht om mensen met psychische klachten te ondersteunen. De site bevat handige tools zoals artikelen, formulieren, tips, filmfragmenten en links naar andere websites.