9,0 Zorgkaartnederland

Vergoeding kinderen en jeugdigen

Bij de jeugdwet zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de bekostiging en uitvoering van de jeugdhulp. Hiervoor is een doorverwijzing van de huisarts, jeugdarts of het wijkteam een vereiste. Bij PCC bieden wij begeleiding aan kinderen van 12 tot 18 jaar.

De behandeling kan bij PCC plaatsvinden als wij een contract hebben afgesloten met jouw gemeente. In 2021 heeft PCC een contract met de volgende gemeenten:

Regio Amersfoort/Eemland:
- Amersfoort
- Baarn
- Bunschoten
- Eemnes
- Soest
- Woudenberg
- Leusden


Na aanmelding regelt PCC een toewijzing vanuit de gemeente. Ook zal PCC zorg dragen voor het indienen van de facturen. Zelf hoeven jij of je ouders hier niks voor te regelen. Een programma wordt volledig vergoed vanuit de gemeente.

Onvergoede zorg:
Wanneer je geen aanspraak wil doen op vergoeding vanuit de gemeente, is het uiteraard mogelijk om de gesprekken zelf te bekostigen. PCC hanteert hiervoor een vast tarief per afspraak. Voor meer informatie over deze tarieven of het opvragen van een offerte, kun je contact opnemen met ons contactcenter.


Vragen?

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via telefoonnummer 088-4656000 of via info@pccnederland.nl