9,0 Zorgkaartnederland

Kosten & verzekering

Vergoeding verzekerde zorg
Ook in 2024 heb je vanuit je basisverzekering recht op vergoeding voor psychologische begeleiding in de Basis GGZ. Voor deze vergoeding wordt er aanspraak gedaan op het eigen risico. PCC dient de gemaakte afspraken in bij je zorgverzekeraar. Vanuit de zorgverzekeraar ontvang je bericht over het eigen risico, dit betaal je rechtstreeks aan jouw zorgverzekeraar.

Een voorwaarde die geldt voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is de aanwezigheid van een toereikende verwijsbrief van jouw huisarts. De volgende gegevens dienen opgenomen te worden in de verwijsbrief:
- Verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ.
- De verwijzing moet voorzien zijn van een datum vóór jouw eerste gesprek bij PCC en is maximaal 9 maanden geldig.
- Een vermoeden van een DSM V stoornis.
- De NAW gegevens van de huisarts inclusief AGB code.

 

Voor 2024 hebben wij bij alle Zorgverzekeraars een contract.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt maandag t/m donderdag van 9.00 tot 15.00 uur telefonisch contact opnemen via 088-4656000

De tarieven zijn vastgeteld door de Nederlandse Zorgautoriteit


* Onder de minuten vallen consulten, diagnostiek, behandelplan, telefonische contacten, e-mailcontacten, overleg met de huisarts en consultatie met specialisten.
** De tarieven worden vastgesteld door de zorgverzekeraar en afhankelijk van ons contract wordt 80% tot 100% vergoed aan PCC.

***) De behandeltijd die je op je rekening ziet staan is de geplande tijd is en niet per se de daadwerkelijke duur van het consult. Alleen als het verschil tussen de geplande behandeltijd en de daadwerkelijke behandelduur meer is dan 15 minuten, wordt dit aangepast.

Eigen Risico

Door de invoer van het Zorgprestatiemodel wordt er jaarlijks aanspraak gedaan op het eigen risico van je zorgverzekering. Als je in 2024 gestart bent met een behandeling die in 2025 doorloopt, betaal
je in beide kalenderjaren maximaal jouw hele eigen risico.
Wil je meer weten over je eigen risico, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Die kan bijvoorbeeld inzien hoe hoog je eigen risico is en hoeveel je al hebt gebruikt.


Overzicht gecontracteerde zorgverzekeraars:
PCC heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten zodat de zorgprograma's rechtstreeks gedeclareerd kunnen worden. Onderstaande lijst bevat een overzicht van de zorgverzekeraars waar PCC afspraken mee heeft over de vergoeding van de zorgprogramma's in de Basis GGZ.

Zilveren Kruis Achmea:
- Zilveren Kruis Zorgverzekeringen
- Interpolis Zorgverzekeringen
- FBTO Zorgverzekeringen
- De Friesland Zorgverzekeringen

CZ:
- Centrale Ziektekostenverzekering NZV
- OHRA Zorgverzekeringen
- Nationale Nederlanden


VGZ:
- VGZ Zorgverzekeringen
- Bewuzt
- IZA Zorgverzekeringen
- MVJP
- NV Univé
- NV Zorgverzekeringen UMC
- Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht
- ZEKUR
- Zorgzaam

Caresco:
- Aevitae EUCARE
- Besured
- Caresq
- National Academic Zorgverzekeringen
- One Underwriting Health
- Promovendum


DSW:

- InTwente Zorgverzekeraar
- Stad Holland Zorgverzekeraar
- OWM DSW


Zorg en Zekerheid:
- OWM Zorgverzekeringen Zorg en Zekerheid


ONVZ:
- PNO
- VvAA Zorgverzekeringen


ASR:
- Amersfoortse
- Ditzo


ENO:
- Hollandzorg
- Salland
- Zorgdirect

 

MENZIS:

-AnderZorg

-Hema

-VinkVink

 

 


Onvergoede zorg
Wanneer er geen sprake is van een DSM V stoornis, is vergoeding bij de zorgverzekeraar niet mogelijk. Uiteraard heb je de mogelijkheid om gesprekken zelf te betalen. Ook als je geen aanspraak wil maken op je zorgverzekering en eigen risico is het mogelijk om de gesprekken zelf te betalen. PCC hanteert hiervoor een vast tarief per afspraak. Voor meer informatie over deze tarieven of het opvragen van een offerte, kun je contact opnemen met ons contactcenter.


Vragen?
Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via telefoonnummer 088-4656000 of via info@pccnederland.nl