9,0 Zorgkaartnederland

Andrea Hagg

Psycholoog NIP

Naam: Andrea Hagg-Koelewijn (1992)

Studie:  Psychologie, master Clinical and Health Promotion (Universiteit Utrecht – 2018), Registerpsycholoog 

Werkdagen: woensdag, donderdag, vrijdag

Hoe lang ben je al werkzaam bij PCC en wat heb je hiervoor nog meer gedaan?Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam bij PCC. Hiervoor heb ik 4 jaar gewerkt in de verslavingszorg en tijdens mijn studie ben ik woonbegeleider geweest voor gezinnen in de noodopvang.

Wat kan een cliënt van jou verwachten?
Ik vind het belangrijk te benadrukken dat de behandeling een samenwerking is, waarbij jouw hulpvraag centraal staat. Ik bied graag ruimte en aandacht en wil samen op een oordeelvrije manier kijken naar gedachten, gevoelens en gedrag. Openheid en eerlijkheid binnen het contact zijn voor mij belangrijk voor een wederzijds fijne ervaring binnen de behandeling. En humor mag ook zeker onderdeel zijn van gesprekken. Kunnen lachen om je eigen eigenaardigheden zie ik als een kracht en acceptatie van jezelf.

Wat is jouw doel als hulpverlener?

Mijn doel is met name dat je vertrouwen krijgt in jezelf. Dat je de handvatten die ik je wil meegeven in de behandeling zelf kunt blijven inzetten, zodat je het je eigen kunt maken. Belangrijk daarbij is dat de behandeling niet ophoudt met het gesprek, maar buiten de gesprekken om doorgaat door thuis oefeningen te doen.

Werk je met een bepaalde methode?
Ik werk graag met de zelfregulatiemethode als structuur van de behandeling. Dit gebruiken we om samen te onderzoeken wat je doel is en wat je nodig hebt om dit doel te kunnen bereiken. Het biedt jou ook tevens handvatten om in de toekomst gemakkelijker zelf een nieuw doel voor jezelf te stellen en te bereiken.
Gedurende de behandeling maak ik graag gebruik van technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness.
Ik heb door de verslavingszorg veel ervaring met jezelf beter leren begrenzen, je lichaam en emoties meer durven voelen en uiten, en wat er in het contact tussen ons gebeurt ook mee te nemen in doorbreken van patronen. Vormen van mateloos- of dwangmatig gedrag, persoonlijkheid, angstklachten, verlies en rouw zijn gebieden waar ik graag mee werk.

Terug naar het overzicht