9,0 Zorgkaartnederland

Marije Tuinstra

Psycholoog

Naam: Marije Tuinstra

Studie: Klinische Neuropsychologie Rijksuniversiteit Groningen (2022).

Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

 

Hoe lang ben je al werkzaam bij PCC en wat heb je hiervoor nog meer gedaan?

In 2024 ben ik begonnen met werken bij PCC in de Basis GGZ. Hiervoor heb ik gewerkt op de afdeling Medische Psychologie in het ziekenhuis, waarbij mijn taken bestonden uit het verrichten van (neuro)psychologisch onderzoek.

Verder heb ik gewerkt in de jeugdzorg, met jongvolwassene met complexe problematiek, waaronder stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, verstandelijke beperking, verslaving, trauma, psychotische stoornissen en psychosociale problematiek.

Bij PCC kan ik deze ervaringen inzetten om mentale en emotionele uitdagen proberen te begrijpen en te verminderen, wat leidt tot een betere kwaliteit van leven en welzijn.

 

Wat kan een cliënt van jou verwachten?

Ik vind het belangrijk dat iedereen in de behandelkamer zich begrepen, gehoord en geaccepteerd voelt. Een client kan van mij verwachten dat ik zonder oordeel luister, mij inleef in de gevoelens en ervaringen van de cliënt, en een veilige ruimte bied waar de cliënt open kan praten over zijn of haar problemen. Dit zorgt voor een vertrouwensband en maakt het gemakkelijker om samen naar oplossingen en inzichten te werken.

 

Wat is jouw doel als hulpverlener?

Als psycholoog is mijn doel om mensen te helpen hun mentale en emotionele welzijn te verbeteren. Dit betekent dat ik ernaar streef om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin cliënten hun gedachten en gevoelens kunnen verkennen. Mijn rol is om hen te begeleiden bij het begrijpen van zichzelf en het aanpakken van uitdagingen. Het uiteindelijke doel is om cliënten te helpen weer meer balans en plezier in hun leven te ervaren.

 

Werk je met een bepaalde methode?

Als psycholoog werk ik met verschillende methoden, afhankelijk van de behoeften en doelen van de cliënt. Als uitgangspunt werk ik vaak met de zelfregulatiemethode waarbij clienten leren hun eigen doelen op planmatige wijze te bereiken.

Daarnaast maak ik gebruik van diverse techniek die variëren van cognitieve gedragstherapie (CGT), die zich richt op het veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen, tot cliëntgerichte therapie, die de nadruk legt op empathie en acceptatie.

Soms maak ik ook gebruik van mindfulness of oplossingsgerichte therapie, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor de situatie. Het belangrijkste is dat de methode aansluit bij de individuele situatie en behoeften van de cliënt.

 

 

Terug naar het overzicht