9.8 Zorgkaartnederland

Nynke Kuipers

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie

Sinds 1999 is Nynke Kuipers als psycholoog werkzaam bij PCC in de Basis GGZ met als aandachtgebied arbeid en gezondheid. Tevens is zij opgeleid tot mediator en gebruikt zij deze kennis in zowel relatiegesprekken als in gesprekken met medewerkers en werkgever.

Zij voltooide haar studie klinische en gezondheidspsychologie in Leiden in 1998. Jarenlang werkte zij, naast haar functie bij PCC, als docent en onderzoeker bij de universiteit van Leiden. Door de ontwikkelingen in de Basis GGZ werd het steeds drukker en heeft zij uiteindelijk gekozen, zich volledig aan de praktijk te wijden en is zij gestopt met haar werkzaamheden bij de universiteit.

Ze heeft veel ervaring en affiniteit met volwassenen met chronische gezondheidsklachten en met arbeid gerelateerde problematiek en vraagstukken. Naast de begeleidingstrajecten in de basis GGZ heeft zij met een aantal grote werkgevers in de regio contact en is zij betrokken bij hun management development programma’s in de rol van trainer of adviseur. In samenwerking met de bedrijfsarts vervult zij voor deze werkgevers ook regelmatig een rol in de begeleiding van cliënten bij langdurig ziekteverzuim.

Zij maakt in haar gesprekken veelal gebruik van de zelfregulatie methodiek waarbij je mensen ondersteunt om weer in hun kracht te gaan staan. Door niet alleen te kijken naar de kwetsbare kanten van mensen, maar juist ook op zoek te gaan naar hun kwaliteiten help je mensen hun zelfvertrouwen en energie (weer) te vinden en hun gewenste doelen te bereiken.

Terug naar het overzicht